Pad Thai

Pad Thai

Thailand är känt för sina gastronomiska storheter. En av de populäraste rätterna är Pad Thai. Lär dig att laga den osannolikt goda och nyttiga maten. Supergott och väldigt enkelt.

 

Ingredienser:

250 g breda risnudlar

4 msk olja

3 st vitlöksklyftor

1 msk fisksås

1 st lime, pressad

1 msk socker

2 st ägg

1 kruka färsk koriander

2 msk ostronsås

salt

 

Gör så här: Skär vitkålen tunt eller hyvla med osthyvel. Finhacka schalottenlök och strimla röd chili. Grovhacka jordnötterna i en mortel eller krossa dem direkt i påsen. Skär kycklingfilén i strimlor. Lägg nudlarna i en skål med kallt vatten. Woka kycklingen i olja i en het wokpanna. Krydda sparsamt med salt och en matsked av ostronsåsen. Låt pressad vitlök, röd chili och drygt hälften av schalottenlöken fräsa (resten sparas till servering) med mot slutet. Lägg över kycklingen på ett fat. Fräs vitkålen lagom mjuk i olja och krydda sparsamt med salt. Låt nudlarna rinna av i durkslag och häll ner dem i wokpannan. Tillsätt fisksås, en matsked av ostronsåsen, limesaft och socker. Blanda och låt allt bli varmt. Knäck äggen och rör försiktigt tills de börjar stelna. Blanda ner kycklingen. Servera med hackade jordnötter, finhackad schalottenlök, färsk koriander och en limeklyfta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0