Sveriges Mästerkock

Jag har just tittat på TV-programmet Sveriges mästerkock.
Verkar vara ett riktigt bra program.
"Sivan som kallas Divan" hade ju riktigt bra redskap med sig och förklädet utochin.
Hon gick inte vidare men lovad komma tillbaka nästa år.
Man kanske skulle träna till nästa år och söka då.

Idag har vi ätit Torsk och äggsås med kokt potatis
det hade säker varit en rätt som tagit mig vidare i tävlingen.

Potatis
400 g fisk (funkar med fiskblock men den ska tinas)
3 ägg
smör
mjöl
dill
salt
peppar
Skala potatisen
och koka den
(tänk på att man inte behöver så mycket vatten i Tupperwares kastruller, de blir bättre smak och man sparar el)
Dela fisken i 4 portionsbitar
och lägg dem i MicroGourmet utan övre insatsen
Krydda och strö på lite finhackad dill
Kör i micron på full effekt i 18 minuter
Koka äggen och skala dem
smält i msk smör i kastrullen vispa ner 1,5 msk vetemjöl
späd med ungefär hälften av fiskskyn som är i botten på MicroGourmet när den är färdigångad.
Koka såsen i 3 minuter
Dela äggen på längden och tvären så de är finhackade
det kan ev behövas lite extra salt i såsen
Till denna rätt är det absolut tillåtet att mosa potatisen så att man får med massor av sås.



Kommentarer
Postat av: banderollup

Sveriges mästerkock har blivit en jättebra produktion. Kul att ni skriver om tupperwares. Dessa är helt outstanding kvalitetsmässigt. //Martin en av deltagarna i mästerkocken

2011-02-18 @ 08:49:20
URL: http://banderollup.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0