Muffins

 Muffins 
2 ägg
2 dl strösocker
50 gr smält smör
2 dl standard mjölk (3%)
4½ dl vetemjöl (kan även ta 4 dl vetemjöl och ½ dl kakao för chokladmuffins)
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker

Så här lätt bakar du muffins:

Smält smöret i Microplus kannan.  
Vispa ägg och socker poröst i SpeedyChef  
Rör sedan ned det smälta avsvalnade smöret och mjölken i äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsockret i Mått-o-strö  
sikta sedan blandningen i ägg- och mjölksmeten, rör om till smeten blir jämn.
Häll upp smeten i silikon Muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.

Busenkelt, eller hur?
Detta recept kan du variera i oändlighet med färska bär, choklad eller mandelmassa till exempel.
Du kan även enkelt göra en frosting till dina muffins med hjälp av florsocker, philidelphiaost och smör.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0