Mellan jul och påsk praliner


Ja, julen är över och det är långt kvar till påsk.
Men vi kan ju inte vara utan praliner ända till påsken som kommer så sent iår.

Ingredienser:
250g Marabou mjölkchoklad
1 dl grädde
25g smör
ev smaksättning
Smält choklad att doppa i

Så här gör du:

Hacka chokladen i bitar och lägg i en ProBaking skål.
Koka upp grädden och häll den över chokladen.
Blanda till en jämn smet.
Rör ner smöret och fortsätt vända runt tills det smält.
Om man vill kan man tillsätta en matsked rom, konjak eller whiskey.
Häll chokladen i Squeeze-itåt smeten stelna tills den går att spritsa ut
eller rulla i bollar.
Ställ dem i kallt tills de hårdnat ordentligt innan du doppar dem i lite smält choklad.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0