Färsbiff ”Köpenhamn” med tomat, lök och ost
Ingredienser
- 1 dl ströbröd
- 1 1/2 dl mjölk
- 8 potatisar, ca 700 g, fast sort
- 500 g blandfärs
- 1 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
- 2 gula lökar
- 2 msk smör eller margarin
- 3 dl grönsaksbuljong
- 1 msk kinesisk soja
- 4 tomater
- 150 g riven gratängost
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200ºC.
2. Blanda ströbröd och mjölk, låt det svälla ca 10 minuter.
3. Koka potatisen
4. Rör färsen med saltet. Blanda ner ströbrödsblandningen och peppar. Lägg färsen i en UltraPro. Sätt in den mitt i ugnen ca 15 minuter.
5. Skala, skiva och stek löken i matfettet. Blanda buljong och soja. Skiva tomaterna.
6. Lägg löken runt om köttfärsen, häll buljongblandningen runt om. Lägg på tomater och ost. Sätt in ytterligare ca 20 minuter.
7. Servera köttfärsbiffen med potatis
Ett recept från ICA.se
Kommentarer
Trackback