Rabarberchutney


300 gram rabarber.
1 rödlök
4 msk balsamvinäger
100 gram socker
Ett halvt knippe färska kryddörter (t.ex. körvel eller citronmeliss)
Salt och peppar

Skiva rödlöken och skär rabarbern i ca 1 cm stora bitar. Koka rabarber, rödlök, balsamico och socker i en gryta på svag värme. Rör ofta i början, innan rabarbern hunnit avge någon vätska.

Låt rabarberchutneyn koka tills den fått en tjock konsistens. Ta grytan från värmen och tillsätt kryddörterna. Smaka av med salt och peppar.

Chutneyn kan serveras både varm som kall. Om den hälls upp i skållade burkar så kan den hålla sig flera veckor i kylskåpet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0