Gravad lax

Gravad lax kan man göra själv. Det är inte alls svårt och kräver inte mycket jobb men det det tar några dagar
Ingredienser:

Gör så här:

Krossa vitpepparkornen i en mortel. Blanda ihop med socker och salt.

Strö hälften av blandningen på botten av en burk. Strö över en näve dill. Lägg på laxen med skinnsidan neråt. Strö resten av blandningen ovanpå och gnid in den med resten dillen.

Sätt på locket och ställ in i kylen och låt stå minst 2 dygn. Vänd laxen några gånger under tiden.

Skär i tunna skivor. Servera.

Om man vill vara på den säkra sidan så bör laxen frysas före eller efter gravning 5 dygn i frysen för att eventuella parasiter ska dö. Rå fisk kan innehålla parasiter som annars dör när man tillagar laxen då den upphettas men eftersom detta ej sker vid gravning så kan man oskadliggöra dem genom frysning istället.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0