Banan- och chokladmuffins
Banan- och chokladmuffins
2 mogna bananer
2 ägg
125 gram socker
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
200 gram vetemjöl
100 gram smält margarin
125 gram mörk blockchoklad
Glasyr:
1 msk vatten
100 g florsocker
strössel
Starta med att smälta smöret.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver och kanel.
Mossa bananerna och rör ner dem i äggblandningen tillsammans med mjölblandningen och det smälta smöret.
Grovhacka chokladen och rör ner i muffinssmeten.
Fördela smeten i 2 silikon muffinsformar. Ställ in i ugnen på 200 grader i 15-20 min.
Då muffinsen svalnat tillagas glasyren. Dekorera varje muffins med glasyr och strössel. Strö på strösslet innan glasyren torkat
Kommentarer
Trackback