Skinkstek med äppeltoner och pepparrot

Ingredienser

1 kg skinkstek
Salt, efter smak
Vitpeppar, nymald, efter smak

2 msk dijonsenap
2 st äpplen, gärna Ingrid Marie
6 st mandelpotatisar, skalade och klyftade
1 knippe salladslök, grovt skuren

Till servering
Pepparrot, nyriven
Äppelmos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Salta, peppra och pensla steken med dijonsenap.

3. Skala och riv äpplena.

4. Lägg äpplena i botten på en UltraPro.

5. Lägg steken ovanpå och lägg på locket.

6. Låt stå i ugnen ca 1 timme.

7. Fördela potatisklyftor och lök runt steken efter en timme och fortsätt steka i ugnen ytterligare ca 30 minuter eller tills köttet är 80–85 grader.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0