Rotfruktsgratäng

Du behöver till 4 port:
300 g jordärtskockor
3 medelstora polkabetor
1 svartrot
2 medelstora morötter
3 vårlökar
1 pkt bacon
250 g kantareller
100 g kassler 
2 dl grädd mjölk ( tag hälften vispgrädde/hälften mjölk)
nymalen svartpeppar
100g ädelost

Gör såhär:
Skala och skiva alla rotsaker.
Lägg i hälften av rotsakerna i UltraPro 2 liter
Skiva vårlöken och lägg över, krydda. 
Klipp baconet i strimlor
Strimla kasslern tunt och lägg ner bacon, svamp och kassler samt resten av rotsakerna, avsluta med ett lager polkabeta.
Peppra (obs! behöver inte saltas pga sältan från baconet och kasslern).
Häll över gräddmjölken och smula ädelost över.
Sätt in i ugnen i ca 1 timma i 200 grader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0