Porterstek

Porterstek

Ca 8 pers

En klassisk rätt som alltid går hem.

Ingredienser

Ca 1 1/2 kg benfritt kött av nöt eller älg
1 flaska porter
1 dl outspädd svartvinbärssaft
1 dl kinesisk soja
1 tsk timjan
6 enbär
6 svartpepparkorn
2 vitlöksklyftor
1 stor gul lök
salt

SÅS:
8 dl sky ( steksky+ vatten )
5 msk mjöl
2 dl grädde

Gör så här

Häll porter, vinbärssaft och soja i UltraPro 3,5 liter.
Lägg i kryddor, ituskurna vitlöksklyftor och gul lök delad i stora bitar.
Lägg i köttet, lägg på locket och in i 200 grader varm ug ca 11/2- 2 timmar.
Låt steken ligga i skyn ca 20 minuter innan den skärs upp.
Gör såsen.
Vispa ut mjölet i grädden och vispa ner det i den varma skyn.
Låt såsen koka i micron 3-5 minuter.
Servera med kokt potatis,en god sallad och vinbärsgele.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0