Porterstek
Porterstek
Ca 8 persEn klassisk rätt som alltid går hem.
Ingredienser
Ca 1 1/2 kg benfritt kött av nöt eller älg1 flaska porter
1 dl outspädd svartvinbärssaft
1 dl kinesisk soja
1 tsk timjan
6 enbär
6 svartpepparkorn
2 vitlöksklyftor
1 stor gul lök
salt
SÅS:
8 dl sky ( steksky+ vatten )
5 msk mjöl
2 dl grädde
Gör så här
Lägg i kryddor, ituskurna vitlöksklyftor och gul lök delad i stora bitar.
Lägg i köttet, lägg på locket och in i 200 grader varm ug ca 11/2- 2 timmar.
Låt steken ligga i skyn ca 20 minuter innan den skärs upp.
Gör såsen.
Vispa ut mjölet i grädden och vispa ner det i den varma skyn.
Låt såsen koka i micron 3-5 minuter.
Servera med kokt potatis,en god sallad och vinbärsgele.
Kommentarer
Trackback