Kanel- och lingonkaka

Kanel- och lingonkaka
3 dl vetemjöl, (180 g)
2 msk strösocker
125 g smör
1 st äggula
Fyllning:
3 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 dl lingonsylt
Garnering:
lingon
florsocker

1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg.
2. Tryck ut den i Silikon pajform. Låt vila i kylen ca 30 minuter.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen.
4. Häll den i pajformen.
5. Grädda på nedersta falsen i 200° ca 40 min. Låt kakan kallna.
6. Garnera med lingon och sikta över florsocker vid serveringen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0