Svampsoppa

Svampsoppa

4 portioner

300 g färsk svamp, t ex champinjoner (burksvamp funkar också bra)
2 gula lökar
3 msk smör
8 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde
1 tsk salt
1 - 2 krm svartpeppar
1 dl persilja


1. Ansa svampen och skär den i bitar. 
2, Skala och hacka löken.
3. Fräs löken i smör i en kastrull. Lägg i svampen och låt fräsa under omrörning några minuter.
4. Tillsätt buljongen. Låt småkoka under lock ca 10 minuter.
5. Mixa soppan.
6.Tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar.
7. Finhacka persiljan
8. Hetta upp soppan och tillsätt persiljan.
9. Servera med ett gott bröd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0