Jordgubbspaj
Jordgubbspaj
En frasig mördegsbotten fylls med jordgubbar och en krämig fyllning på ägg, socker och crème fraiche.
Gör så här
Färdigt på: 1 tim 10 min
Ingredienser
Mördegsbotten:
50 g socker
100 g smör, kallt
150 g vetemjöl
1 st ägg
Fyllning:
3 st äggulor
2 dl crème fraiche
3 msk strösocker
250 g jordgubbar (eller hallon eller andra bär)
1 tsk florsocker
1. Mördegsbotten:
Mixa all mördegsingredienser utom ägget i QuickChef III i cirka 10 sekunder, tills degen är storgrynig.
2. Slå i ägget och mixa ihop.
3. Kavla ut degen med Minikaveln i Silikon pajform, låt den gå upp lite över kanten.
Nagga väl med handtaget på kaveln
4. Ställ pajen i en rund CoolSmart, sätt på locket och pys, frys i 30 minuter
5. Ta ut pajskalet och grädda det i 200 graders ugn i cirka 10 minuter.
6. Fyllning:
Vispa ihop äggulorna i QuickChef, tillsätt crème fraiche och socker och vispa ihop till en jämt smet.
Häll smeten i pajskalet och täck med jordgubbar.
7. Sätt in pajen på mittfalsen i ugnen och grädda i 190 grader i cirka 15 minuter, tills fyllningen stelnat lite.
8. Pudra över florsocker och låt svalna.
åh va mysig blogg ni har!:)Ja det tycker jag verkligen ni ska göra, det kommer komma in ett recept nu i helgen på ett mycket gott bröd som é lite höstigt. ska bara experimentera färdigt:)