Kryddmuffins

Vecka 12 kommer man att kunna köpa MicroGourmet 101
Då kan alla "ångbaka" dessa muffins.

2 ägg
1 dl brun farin
60 g smör
2 msk flytande honung
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
2 msk mjölk
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Häll ägg och brun farin i SpeeyChef
och vispa till en luftig massa.
Smält smör i MicroPlus Kannan
i micron ca 30 sekunder
Häll honung, vaniljsocker, kanel, mjölk och det smälta smöret i SpeedyChef.
Blanda noga
Tillsätt mjöl och bakpulver och blanda försiktigt.
Fördela blandningen i 8 MicroGourmet Portionsformarna (eller i Silikon 7 muffins
Fyll till drygt hälften i formarna.
Fyll 400 ml vatten i vattenbehållaren till MicroGourmet 101
Ställ skålen på vattenbehållaren och formarna i skålen
(använder du 7 muffins så puffa till formen så det inte sluter tätt.)
Sätt locket på MicroGourmet.
Tillaga i microvågsugn i 17 minuter på 650 W.
Ta ut formarna ur MicroGourmet direkt, låt dem inte stå kvar där.
Låt muffinsen svalna i ett par minuter innan du tar dem ur formarna
med Liten Degskrapa
Ät dem varma direkt eller låt dem svalna i portionsformarna och förvara med locket på.

Observera: Durkslaget och locken till MicroGourmet Portionsformarna används inte vid tillagningen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0