Köttfärspaj

Tillagning

400 gram  nötfärs
1 st  gul lök
200 gram  champinjoner
2,5 msk  tomatpuré
0,75 tsk  salt
1 krm  peppar
1 tsk  sambal oilek
1 burk  majskorn
0,5 msk  vetemjöl
1,5 dl  vatten
1 st  vitlöksklyftor
2 st  ägg
1 dl  riven ost

Pajdeg
150 gram  smör
3 dl  vetemjöl
3 msk  vatten

1. Mät upp 3 dl av vetemjölet i QuickChef III med knivarna. Lägg i 150 g smör i tärningar. Tillsätt vattnet och arbeta ihop massan till en deg. Låt degen vila i kylen ca 20 minuter.

2. Skala och finhacka löken. Fräs löken och champinjonerna i matfettet i en stor stekpanna. Lägg i färsen. Dela sönder köttet med grönsaksstöten. Stek under omrörning tills färsen fått fin färg.

3. Tillsätt mjöl, vatten, tomatpuré, majs, salt och peppar. Koka i ca 3 minuter. Smaksätt köttfärssåsen med sambal oilek och pressad vitlök.

4. Sätt på ugnen 200 grader.

5. Tryck ut pajdegen i en Silikon pajform, så att botten och kanter blir täckta, spara en liten bit till locket. Nagga degen med handtaget i lilla kaveln. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

6. Knäck 2 ägg i btb måttomix sätt på locket skaka, blanda ner riven ost. Blanda ner ägg och ostsmeten i den avsvalnande köttfärsröran.

7. Häll köttfärsröran i det förgräddade pajskalet, gör ett rutnät till lock och grädda ytterligare ca 25 minuter i mitten av ugnen.

Servera med en sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0