Köttfärspaj
Tillagning
400 gram nötfärs |
1 st gul lök |
200 gram champinjoner |
2,5 msk tomatpuré |
0,75 tsk salt |
1 krm peppar |
1 tsk sambal oilek |
1 burk majskorn |
0,5 msk vetemjöl | ||
1,5 dl vatten | ||
1 st vitlöksklyftor | ||
2 st ägg | ||
1 dl riven ost | ||
Pajdeg |
||
150 gram smör | ||
3 dl vetemjöl | ||
3 msk vatten |
2. Skala och finhacka löken. Fräs löken och champinjonerna i matfettet i en stor stekpanna. Lägg i färsen. Dela sönder köttet med grönsaksstöten. Stek under omrörning tills färsen fått fin färg.
3. Tillsätt mjöl, vatten, tomatpuré, majs, salt och peppar. Koka i ca 3 minuter. Smaksätt köttfärssåsen med sambal oilek och pressad vitlök.
4. Sätt på ugnen 200 grader.
5. Tryck ut pajdegen i en Silikon pajform, så att botten och kanter blir täckta, spara en liten bit till locket. Nagga degen med handtaget i lilla kaveln. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
6. Knäck 2 ägg i btb måttomix sätt på locket skaka, blanda ner riven ost. Blanda ner ägg och ostsmeten i den avsvalnande köttfärsröran.
7. Häll köttfärsröran i det förgräddade pajskalet, gör ett rutnät till lock och grädda ytterligare ca 25 minuter i mitten av ugnen.
Servera med en sallad.
Kommentarer
Trackback