MUFFINS med sirap och pekannötter
MUFFINS
Med sirap och pekannötter
Ingredienser till 14 st Dekoration
3 ¾ dl (225 g) vetemjöl 14 st pekannötter
1 ½ tsk bakpulver ¼ tsk kanel
½ tsk bikarbonat 1 msk socker
1 knivsudd salt
75 g mjukt smör
½ dl (50 g) socker
¾ dl (50 g) mörkbrunt farinsocker
1 ägg
1 dl grekisk yoghurt
6 msk lönnsirap
- Mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt blandas noga i Minivispskålen.
- Smör, socker, farinsocker och ägg vispas till en luftig smet i Bake-to-Basic Vispskål 3,5 l och vänds i torrvarorna med Degskrapan.
- Yoghurt och sirap blandas försiktigt i degen.
- Degen fördelas i 2 Silikonform 7 Muffins, fyll 2/3 i varje fördjupning.
- Kanel och socker blandas noga i en skål, blandningen strös sedan över muffinstopparna, garnera med en pekannöt.
- Grädda i ugn vid 200 C i cirka 20 minuter.
- Låt dem vila och svalna i cirka 10 minuter innan de vänds ut.
Kommentarer
Trackback