MUFFINS med sirap och pekannötter

MUFFINS

Med sirap och pekannötter

 

Ingredienser till 14 st                                                        Dekoration

 

3 ¾ dl (225 g) vetemjöl                                                     14 st pekannötter

1 ½ tsk bakpulver                                                             ¼ tsk kanel

½ tsk bikarbonat                                                              1 msk socker

1 knivsudd salt

75 g mjukt smör

½ dl (50 g) socker

¾ dl (50 g) mörkbrunt farinsocker

1 ägg

1 dl grekisk yoghurt

6 msk lönnsirap

 

  • Mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt blandas noga i Minivispskålen.

 

  • Smör, socker, farinsocker och ägg vispas till en luftig smet i Bake-to-Basic Vispskål 3,5 l och vänds i torrvarorna med Degskrapan.

 

  • Yoghurt och sirap blandas försiktigt i degen.

 

  • Degen fördelas i 2 Silikonform 7 Muffins, fyll 2/3 i varje fördjupning.

 

  • Kanel och socker blandas noga i en skål, blandningen strös sedan över muffinstopparna, garnera med en pekannöt.

 

  • Grädda i ugn vid 200 C i cirka 20 minuter.

 

  • Låt dem vila och svalna i cirka 10 minuter innan de vänds ut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0