Madeleines med skinka och pesto
Madeleines med skinka och pesto
Ingredienser till 16 Madeleines
2 ägg, dela gulor från vitor (á 60 g)
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
½ dl riven ost (som har malts med den grova insatsen i Multikvarn)
½ dl pesto
¾ dl olja
100 g skinka, skurna i små tärningar
Färskmald peppar
- Förvärm ugnen till +250 C.
- Vispa äggvitorna i Quick Chef.
- Blanda mjöl, bakpulver, olja, äggulor, riven ost och pesto i Bake-to-Basics Vispskål 3,5 l med hjälp av Degskrapan.
- Tillsätt äggvitor, skinktärningar och lite färskmald peppar och blanda.
- Fördela smeten i Madeleine-formen.
- Sätt ugnen på +220 C, innan formen ställs i ugnen och grädda i 4 min.
- Sänk värmen till +200 C och grädda ytterligare 5 min.
- Tas ut ur formen medan de fortfarande är varma.
Tillberedningstid: 20 min.
Gräddas: 4 min vid +220 C
därefter ytterligare 5 min vid +200 C.
Kommentarer
Trackback