Citrusdoftande kyckling med fetaost och parmaskinka

Ingredienser
1 st kyckling, (1,2-1,5 kilo)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 st citron
1 st vitlök, hel
1 knippe bladpersilja, liten
0,5 st timjan, kruka
100 g fetaost
2-4 st parmaskinka, skivor
   
   
  bomullsgarn

Till servering:

kokt pasta eller potatis,

  krispig grönsallad

Tillagning

En smakrik rätt med syrlighet och sälta från citron och fetaost. Av skyn och den rostade vitlöken görs en härlig crème att servera till.
1. Sätt ugnen på 200°. Skölj och torka kycklingen. Salta och peppra in- och utvändigt.
2. Tvätta citronen i ljummet vatten. Dela den i 8 klyftor, lossa två vitlöksklyftor från den hela vitlöken. Fyll kycklingen med 4 citronklyftor, 2 skalade vitlöksklyftor samt hälften av persilja och timjan.
3. Skiva fetaosten i lite tjockare stavar. Lossa skinnet över brösten med fingrarna från buköppningen. Stoppa in fetaoststavarna. Lägg parmaskinksskivorna över bröstet. Bind samman benen med bomullsgarn, dra snöret diagonalt över bröstet och fäst runt vingen, fortsätt över till andra vingen och därefter snett över bröstet och fäst vid benet. Lägg kycklingen i Ultra Plus. 
4. Pressa resten av citronklyftorna över kycklingen och lägg dem i formen. Lossa vitlöksklyftorna och fördela dem med skal runt kycklingen tillsammans med resten av timjans och persiljestjälkarna.
5. Stek kycklingen strax under mitten av ugnen i 60-70 min.
6. Ta ut kycklingen och lägg den på en skärbräda. Lyft bort citronklyftor och persilje- och timjansstjälkarna. Pressa ur vitlöksklyftorna och lägg dem tillsammans med spadet från formen i Herb Chopper, mixa till en slät sås  Dela kycklingen och servera tillsammans med sås, pasta och sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0