Pepparkaks kladdkaka

Pepparkaks kladdkaka 
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen nejlika

1 dl vispgrädde
1 msk glögg

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i Microplus kannan  
Vispa ägg och socker pösigt i SpeedyChef  
Blanda samman mjöl, kakao, vaniljsocker, kanel, ingefära, kardemumma och nejlika i MåttoStrö  
Sikta försiktigt ner blandningen i äggsmeten och rör om med Liten Degskrapa. 
Vänd ner smöret.
Häll smeten i Silikon Pajform.
Grädda kladdpepparkakan i mitten av ugnen ca 9-10 minuter.
Låt svalna.
Vispa 1 dl grädde i SpeedyChef och låt en msk glögg rinna ner genom hålet i veven
Sikta över kakao vid servering och servera med glöggrädde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0