Lussekatter

Lussekatter
Ingredienser


50 g jäst
1 ägg
150 g smör
5 dl mjölk
1 burk kesella
1,5 g saffran ( tre små påsar)
1 1/2 dl socker
1 tsk salt
16 dl vetemjöl

Garnering: Russin
Pensling: 1 ägg

1. Smula ner jästen i ProBaking skål
2. Smält smöret i MicroPluskannan, tillsätt mjölken och häll över jästen.
3. Rör så att jästen löser sig med vätskan.
4. Häll i ägg, kesella, nästan allt mjöl, saffran, salt och socker. Rör degen ordentligt tills den släpper från bunkens kanter.
5. Strö lite vetemjöl på degen, lägg över locket och låt jäsa i 30 minuter
6. Arbeta degen smidig på degunderlaget. Dela den i 30 ungefär lika stora delar.
7. Rulla små runda stavar. Forma till en katt genom att vrida ena delen av staven till vänster och andra till höger.
8. Lägg katterna på plåtar med bakunderlag, sätt i ett russin i varje ände. Lägg över handduk och låt jäsa 30 minuter.
9. Pensla katterna med uppvispat ägg. Grädda i ugnen på 220 grader i cirka 7 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0