Rotfruktmos

Rotfruktmos

800 gr potatis i tärningar

150 gr persiljerot i tärningar

150 gr palsternacka i tärningar

25 gr smör

100 gr mjukost

ett knippe finhackad gräslök

Salt och peppar

Lite olja

 Hacka rotfrukterna

Koka rotfrukterna i en stor gryta i 25 min.
Häll av vattnet och mosa rotfrukterna tillsammans med smör och mjukost.
Blanda i finklippt gräslök och krydda med salt och peppar.

Pensla formen med ett tunt lager olja och häll rotfruktmoset i formen.
Sätt på locket och pys det. Låt stå några minuter under en handduk, för att bevara värmen.
Ta av locket och vänd över moset på ett serveringsfat.
Servera till gryträtter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0