Päronchokladkaka

420 g päron på burk130 g mörk choklad
2 msk vatten
2,75 dl (150 g) vetemjöl
1,25 dl (100 g) socker
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 st ägg
2 dl vispgrädde
5 dl crème fraiche

!. Sätt Minimax sil i Pro Baking skålen
2.Öppna burken med Konservöppnaren och häll frukten i Minimax sil så att saften silas bort
3. Skär frukten i tärningar med kockkniven
4. Bryt chokladen i bitar och lägg i MicroPlus kannan tillsammans med vattnet. Sätt på lock och tillaga i 1 1/2 min vid 750 watt i microvägsugn
5. Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och ägg i Probakingskål och vispa med vispen
6. Blanda grädde och frukttärningar i den smälta chokladen i MicroPlus kannan med Degskrapan och häll i smeten.
7. Fördela smeten i Silikon Brödform och ställ i Micron
8. Tilllaga i 2 1/2 min vid 500 watt och ytterligare 5 1/2 min vid 750 watt.
9. Låt kakan vila i 10 minuter innan den vänds ut.
10. Servera kakan varm med créme fraiche.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0