Nougatkladdkaka

Herberts Nougatkladdkaka

Ingredienser

100 g smör

2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
75 g mörk choklad
ca 75 g nougat

Steg för steg

- Sätt ugnen på 175 grader.

- Vispa socker och ägg poröst i SpeedyChef

- Blanda ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.

- Smält smöret i Micropluskannan.

- Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.

- Smält den mörka chokladen i Micropluskannan och blanda ner i smeten.

- Häll ner smeten i formen och grädda i cirka 20 minuter.

- Ta ut kakan och riv över ett jämnt lager med nougat.

- Dekorera med lite frukt eller bär


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0