Morotskaka med glasyr
Morotskaka med glasyr
2 ägg.
200 g strösocker.
1 dl olja.
150 g vetemjöl.
3 tsk bakpulver.
2 tsk pressad citronsaft.
Lite salt.
3 tsk kanel.
3-4 dl riven morot.
Ca. 2 dl russin.
70 g valnötter, hackade.
125 g Philadelphia ost
Lite citronsaft.
1½ dl florsocker.
Vispa ihop ägg, strösocker och olja i SpeedyChef.
Häll ner vetemjöl, bakpulver, salt och kanel i skålen och rör försiktigt runt med liten degskrapa.
Hacka valnötterna i HerbChopper
och riv morötterna i Multikvarn,
tillsätt nötter, morötter, russin och citronsaft.
Det hela blandas väl innan det hälls ned i Silikon pajformen.
Grädda i ugnen i 175 grader, 45 min.
Då kakan är avkyld görs glasyren genom att blanda Philadelphia osten, florsockret och citronsaften.
Glasyren fördelas jämnt över kakan innan servering.