Mexikansk Räkrätt
Mexikansk Räkrätt
4 pers.
Koka ris
slå riset blandat med lite gelatinpulver i en Jello Ring.
Sätt på locket, låt stå för att stelna.
Lägg gärna ett vått hushållspapper ovanpå locket.
Under tiden lagas räkröran:
2 gula lökar
1 grön paprika
1 burk skivade champinjoner
1 msk vetemjöl
1 msk smör
1 dl chilisås
2 dl vispgrädde
1 tsk salt, 1 krm vitpeppar, 1 krm cayennepeppar
300-400 g skalade räkor
½ dl koncentrerad apelsinjuice + 1 dl vatten
Fräs lök och champinjoner, strö över mjöl och rör om.
Tillsätt hackad paprika, chilisås, grädde, salt och kryddor.
Låt koka i 8-10 min.
Tillsätt räkor, juice, vatten och låt detta bli genomvärmt.
Stjälp upp risranden i en Låg Trio och töm räkröran i mitten. Servera med bröd och sallad.
Kommentarer
Trackback