Mexikansk Räkrätt

Mexikansk Räkrätt 

 

4 pers.

Koka ris
slå riset blandat med lite gelatinpulver i en Jello Ring.
Sätt på locket, låt stå för att stelna.
Lägg gärna ett vått hushållspapper ovanpå locket.

Under tiden lagas räkröran:

 

2 gula lökar

1 grön paprika

1 burk skivade champinjoner

1 msk vetemjöl

1 msk smör

1 dl chilisås

2 dl vispgrädde

1 tsk salt, 1 krm vitpeppar, 1 krm cayennepeppar

300-400 g skalade räkor

½ dl koncentrerad apelsinjuice + 1 dl vatten

 

Fräs lök och champinjoner, strö över mjöl och rör om.
Tillsätt hackad paprika, chilisås, grädde, salt och kryddor.
Låt koka i 8-10 min.

Tillsätt räkor, juice, vatten och låt detta bli genomvärmt.

Stjälp upp risranden i en Låg Trio och töm räkröran i mitten. Servera med bröd och sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0