Laxmousse

Laxmousse

350 gr färskrökt lax i skivor

500 gr färskrökt lax i små bitar

2 dl vispgrädde

saft från 1 citron

2 msk Creme Fraische

2 äggvitor

200 gr stenbitsrom

½ dl finklippt gräslök

½ finhackad lök

dill, mald vitpeppar

6 gelatinblad

 

Pensla Jelloring med olja och klä formen med laxskivor  
låt lite lax hänga ut över kanten.
Finfördela de små bitarna med grädde, Creme Fraische, äggvita, gräslök, dill, citronsaft och vitpeppar.
Vänd laxmoussen med stenbitsrommen och den finhackade löken.
Lägg gelatinbladen i blöt och smält dem.
Rör de varma gelatinbladen tillsammans med ett par skedar laxmousse.
Vänd gela-tinbladen i resten av moussen och häll den i den laxbeklädda formen.
Vik över laxskivorna över moussen.
Sätt på locket och ställ i kylskåpet fyra timmar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0