Laxmousse
Laxmousse
350 gr färskrökt lax i skivor
500 gr färskrökt lax i små bitar
2 dl vispgrädde
saft från 1 citron
2 msk Creme Fraische
2 äggvitor
200 gr stenbitsrom
½ dl finklippt gräslök
½ finhackad lök
dill, mald vitpeppar
6 gelatinblad
Pensla Jelloring med olja och klä formen med laxskivor
låt lite lax hänga ut över kanten.
Finfördela de små bitarna med grädde, Creme Fraische, äggvita, gräslök, dill, citronsaft och vitpeppar.
Vänd laxmoussen med stenbitsrommen och den finhackade löken.
Lägg gelatinbladen i blöt och smält dem.
Rör de varma gelatinbladen tillsammans med ett par skedar laxmousse.
Vänd gela-tinbladen i resten av moussen och häll den i den laxbeklädda formen.
Vik över laxskivorna över moussen.
Sätt på locket och ställ i kylskåpet fyra timmar.