Italiensk tomatsås

Ingredienser till 4 personer

1 stor lök
3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 tsk timjan
salt
peppar
1 tsk socker
Garnering:
parmensanost

Skala löken och dela i 4 delar.
Öppna burken med Konservöppnaren
Hacka löken i HerbChopper
Pressa vitlöken i Vitlökspressen
Häll lök och vitlök i MicroPlus kannan tillsammans med 2 msk vatten
Tillaga under lock vid 600 watt i 4 minuter, rör om några gånger under tillagningstiden.
Tillaga ytterligare 4 minuter vid 750 watt.
Tillsätt tomater, puré och timjan
Tillaga ytterligare 3 minuter vid 750 watt
Smaka av med salt, peppar och socker
Riv parmensanost i Multikvarn och strö över såsen
Servera denna hemgjorda tomatsås till pasta, kiött, fisk eller grönsaker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0