Citron- och salviafylld kycklingfilé och medelhavssallad

Ett GI recept

Ingredienser

Kyckling
4 st kycklingfiléer
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
50 g färskost med vitlök och örter
0.5 kruka färsk salvia
Tandpetare
0.5 st citron, rivet skal och saft

Medelhavssallad
1 st squash
1 st aubergine
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
50 g ruccola
8 skivor lufttorkad skinka
0.5 st citron, rivet skal och saft
0.5 kruka salvia
25 g rostade pinjenötter

1. Kyckling
Sätt ugnen på 200 grader.

2. Banka ut kycklingfiléerna så att de blir platta, ca 1 cm.

3. Strö över salt och peppar.

4. Fördela osten på filéerna och lägg salviablad över.

5. Rulla ihop kycklingfiléerna och fäst med tandpetare.

6. Lägg rullarna i UltraPlus Lasagnefat.

7. Strö citronskal över rullarna och pressa citronsaft över.

8. Sätt in i ugnen i 20 minuter.

9. Sallad
Skär squash och aubergine i skivor på längden.

10. Skala och finhacka vitlök.

11. Hetta upp en stekpanna med olja och stek squash- och aubergineskivorna i någon minut på varje sida.

12. Strö på salt, peppar och hackad vitlök.

13. Lägg den lufttorkade skinkan på en ugnsplåt med Silikon bakunderlag.

14. Sätt in i ugnen 5–10 minuter på 175 grader.

15. Låt vila på plåten en stund.

16. Lägg upp skivorna på ett fat med ruccola och pressa citronsaft över.

17. Blanda ner skinkan i salladen.

18. Vid servering
Toppa allt med salviablad, citronskal och rostade pinjenötter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0