Citron- och salviafylld kycklingfilé och medelhavssallad
Ett GI recept
Ingredienser
Kyckling
4 st kycklingfiléer
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
50 g färskost med vitlök och örter
0.5 kruka färsk salvia
Tandpetare
0.5 st citron, rivet skal och saft
Medelhavssallad
1 st squash
1 st aubergine
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
50 g ruccola
8 skivor lufttorkad skinka
0.5 st citron, rivet skal och saft
0.5 kruka salvia
25 g rostade pinjenötter
1. Kyckling
Sätt ugnen på 200 grader.
2. Banka ut kycklingfiléerna så att de blir platta, ca 1 cm.
3. Strö över salt och peppar.
4. Fördela osten på filéerna och lägg salviablad över.
5. Rulla ihop kycklingfiléerna och fäst med tandpetare.
6. Lägg rullarna i UltraPlus Lasagnefat.
7. Strö citronskal över rullarna och pressa citronsaft över.
8. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
9. Sallad
Skär squash och aubergine i skivor på längden.
10. Skala och finhacka vitlök.
11. Hetta upp en stekpanna med olja och stek squash- och aubergineskivorna i någon minut på varje sida.
12. Strö på salt, peppar och hackad vitlök.
13. Lägg den lufttorkade skinkan på en ugnsplåt med Silikon bakunderlag.
14. Sätt in i ugnen 5–10 minuter på 175 grader.
15. Låt vila på plåten en stund.
16. Lägg upp skivorna på ett fat med ruccola och pressa citronsaft över.
17. Blanda ner skinkan i salladen.
18. Vid servering
Toppa allt med salviablad, citronskal och rostade pinjenötter.