Tupperwaresockerkaka
Tupperwaresockerkaka
75 g smör
2 ägg, ej alltför stora
1 dl socker
1/2 krm salt
Lite citronsaft, flaska går bra
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kakao
Cocos/ströbröd att strö kannan med
Smält smöret i 1509 Micropluskannan.
Vispa ägg och socker pösigt gärna i 571 SpeedyChef.
Blanda ner resterande ingredienser och häll sist ner smöret. Smörj kannan med 570 Silikon Pensel och strö den med Cocos/ströbröd.
Häll ner smeten och grädda på full effekt med locket på i ca 2 till 3 min. Testa med en sticka att den är klar.
Detta recept är framtaget för Microplus kannan men även denna får bättre konsistens om den gräddas i silikonform som läsaren Alexandra påpekade till Chokladkakan.
Tack för tipset Alexandra!
hahaha var så lite så. som gammal säljare är ja ju lite lätt tupperware-skadad :D ses v.42