Klassisk Hallonpaj

Klassisk Hallonpaj 
     
En lättlagad hallonpaj som smakar gott till kaffet.

 

Ingredienser för 6 personer

3,5 dl (200 g) mjöl
1 dl (50 g) florsocker
150 g smör
1 äggula
75 g mörk choklad (kan uteslutas)
300 g röd vinbärsgelé
500 g hallon

Garnering:
Hackad choklad

Tillbehör: Creme fraiche som har blandats med vaniljsocker efter smak.

• Blanda mjöl och florsocker i Bake-to-Basics Vispskål.
• Smält smör i MicroPlus Kanna och rör samman det med mjöl och florsocker med hjälp av Degskrapa.
• Vänd försiktigt ner äggulan i blandningen och låt vila i 15 min i kylskåpet.
• Tryck ut degen i Silikon Pajform och grädda i förvärmd ugn i
200°C i 15-20 min.
• Hacka chokladen i Multikvarn och strö över den varma bottnen. Låt bottnen svalna.
• Smält gelén i vattenbad. Detta görs genom att hälla varmt vatten i Bake-to-Basics Vispskål
3,5 l. Montera vispinsatsen. Häll gelén i Bake-to-Basics Vispskål 6,5 dl och placera skålen i vispinsatsens ring.
• Mosa en matsked hallon i den smälta gelén.
• Lägg de resterande hallonen i pajbottnen och häll över den flytande hallon- och geléblandningen.
• Garnera ev med lite hackad choklad. Servera med creme fraiche som har blandats med vaniljsocker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0