Kakor att fylla Columbus med (Tackgåvan i oktober)
Kokossnittar med vanilj (60 st)
Baka läckra, spröda kokossnittar som inte får lov att ligga länge i Columbus.
Ingredienser:
3,5 dl (200 g) vetemjöl
2 dl (75 g) kokosflingor
175 g mjukt smör
1,5 dl (125 g) socker
½ tsk vaniljsocker
½ ägg
Kokosglasyr:
3 dl (150 g) florsocker
0,75 dl (25 g) kokosflingor
Lite kokande vatten
1. Häll mjöl och kokosflingor i Bake-to-Basics Vispskål och smula i smöret. Tillsätt socker, vaniljsocker och ägg och knåda degen tills den är sammanhängande – tillsätt ev lite mjöl om degen är för klistrig. Ställ degen övertäckt i kylskåpet i ca 1 timme.
2. Strö mjöl på bordet och kavla ut degen i 2 millimeters tjocklek. Skär ut degen med Degskäraren från Pizzahjulet i 6 cm breda längder. Lägg kakorna på en bakplåt beklädd med Silikon Bakunderlag och grädda i förvärmd ugn vid 200˚C i ca. 8 min, tills kakorna är ljusbruna.
3. Blanda glasyr av florsocker, kokosflingor och kokande vatten. Garnera kakorna medan de ännu är varma och skär dem därefter i snittar med Pizzahjulet. Låt kakorna svalna på ett bakgaller.
Kommentarer
Trackback