Chokladtryffel med citronakvavit 2x19 toppar

Chokladtryffel med citronakvavit 2x19 toppar

1,25 dl vispgrädde

350 g mörk choklad, gärna Valhrona

75 g osaltat smör

3 cl brännvin, Gärna Aalborg Jubileums Citron

Koka upp grädden.
Riv chokladen i Multikvarnen. 
Häll den varma grädden över den rivna chokladen och rör om med degskrapan till en slät massa.
Tillsätt smör och akvavit när chokladmassan är ljummen.
Låtchokladen stå i kylen med tätt lock tills den stelnar.
Forma chokladen till en rulle.
Skär 30 bitar och rulla varje bit till en kula.
Lägg i kylen.
Vid servering rulla kulorna i kakao

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0