Spaghetti Bolognaise
Huvudrätt för 4 personer
Ingredienser:
|
Tupperwareprodukter:
|
1 burk hackade tomater
|
UltraPlus ( 3 liter )
|
4 msk tomatpuré
|
Konservöppnaren
|
2 vitlöksklyftor
|
Vitlökspress
|
2 små lökar
|
Mini QuickChef
|
500 g nötfärs
|
Kryddkvarn och kryddbehållare
|
2 msk olja
|
Örtkniv
|
4 msk ketchup
|
|
2 msk färsk basilika
|
|
½ tsk cayennepeppar
|
|
Salt och peppar
|
|
• Öppna burken med Konservöppnaren. Häll tomater och puré i UltraPlus. • Pressa vitlöken med Vitlökspressen och häll i UltraPlus. • Skär löken ett par klyftor. Lägg i Mini QuickChef och sätt på locket. Vrid några gånger fram och tillbaka tills löken är ordentligt hackad. Häll i UltraPlus. • Nötfärs, olja och ketchup hälls i UltraPlus och blandas med Rörslev. • Hacka basilikan fint med Örtkniven och strö över tillsammans med cayennepeppar i UltraPlus. • Mal salt och peppar från Kryddkvarnarna över maträtten. • Sätt på locket på UltraPlus och tillaga i mikro vid 750 watt i 6 minuter. Ta ut maträtten och rör om. Tillaga i ytterligare 6 minuter vid 750 watt. • Ta ut och rör runt, sätt på locket och låt maträtten vila i 3 minuter innan servering.
Servera med spaghetti.
|