Madeleinekakor

Madeleinekakor med vanilj och rosenvatten
(8 stora + lite smet att äta direkt ur skålen, hurra!)

175 grader

2 ägg
75 g strösocker
1 vaniljstång (fröna)
75 g mjöl
1 tsk bakpulver
80 g smält smör

Glasyr:
200 g florsocker
0,5 dl hett vatten
1/3 tsk rosenvatten
pyttelite röd karamellfärg

Gör så här:

Sätt på ugnen.
Vispa ägg, socker och vanilj i 571 SpeedyChef.
Sikta ner mjöl och bakpulver med512 MåttochStrö.
Vispa samman, bara till det blandas.
Rör ner det smälta smöret.

Fördela smeten i madeleineformen. 
Baka i 10 minuter, eller tills de är genombakade och har lite färg.

3. Sikta florsockret.
Rör ner vatten, färg och rosenvatten och rör till en slät glasyr.
Glasera kakorna två gånger med570 Silikon Pensel.
Låt torka emellan.
Klart!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0