Laxmousse

  • Laxmousse

    Förrätt eller aptitretare för 8 pers

    200 g Laxfilé utan skinn
    2 liter kokande fiskbuljong
    100 g rökt lax
    30 g mjukt smör
    1 dl vispgrädde
    1 citron
    8 skivor rostat bröd
    8 skivor lime som halveras
    1 paket vattenkrasse

    Lägg laxfiléerna i colandern och sätt ner den i Vispskålen.
  • Häll buljongen över fisken
  • Sätt på locket från Mini Vispskål i vispkransen
  • Vispkransen sätts på colandern och laxen ångas i 15 minuter.
  • Lyft upp Colandern, medan vattnet rinner av. Låt fisken svalna.
  • Häll ut vattnet ur Vispskålen.
  • Montera kniven på QuickChef och tillsätt laxen.
  • Pressa citronen på Citruspressen och mät upp 1 msk saft och häll i QuickChef.
  • Tillsätt rökt lax, smör samt grädde i QuockChef och mixa tills konsistensen blivit en grov mousse.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Gör 8 cirklar i brödet med ett Avanti Glas.
  • Fördela Moussen på brödet med degskrapan och dekorera med lime och vattenkrasse.

Produkter som används:
QuickChef III
Bake-to-Basics Vispskål 3,5 l med colander
Bake-to-Basics Mini Vispskål 6,5 dl
Bace-to Basics Citruspress Set
Degskrapa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0