Laxmousse
- Laxmousse
Förrätt eller aptitretare för 8 pers
200 g Laxfilé utan skinn
2 liter kokande fiskbuljong
100 g rökt lax
30 g mjukt smör
1 dl vispgrädde
1 citron
8 skivor rostat bröd
8 skivor lime som halveras
1 paket vattenkrasse
Lägg laxfiléerna i colandern och sätt ner den i Vispskålen. - Häll buljongen över fisken
- Sätt på locket från Mini Vispskål i vispkransen
- Vispkransen sätts på colandern och laxen ångas i 15 minuter.
- Lyft upp Colandern, medan vattnet rinner av. Låt fisken svalna.
- Häll ut vattnet ur Vispskålen.
- Montera kniven på QuickChef och tillsätt laxen.
- Pressa citronen på Citruspressen och mät upp 1 msk saft och häll i QuickChef.
- Tillsätt rökt lax, smör samt grädde i QuockChef och mixa tills konsistensen blivit en grov mousse.
- Krydda med salt och peppar.
- Gör 8 cirklar i brödet med ett Avanti Glas.
- Fördela Moussen på brödet med degskrapan och dekorera med lime och vattenkrasse.
Produkter som används:
QuickChef III
Bake-to-Basics Vispskål 3,5 l med colander
Bake-to-Basics Mini Vispskål 6,5 dl
Bace-to Basics Citruspress Set
Degskrapa
Kommentarer
Trackback