Kalvstek och potatisgratäng

Kalvstek och potatisgratäng

Ingredienser
4 pers

Kalvstek:
1 morot
1
zucchini
1 potatis
2 små majrovor
1 tsk torkad timjan
salt och peppar
1,2 kg kalvstek
olja till pensling

Potatisgratäng:
500 g bakpotatis
1 purjolök eller lök
1 msk olja
salt och peppar
3/4 dl 15% grädde

Förvärm ugnen till 210 grader

Skala grönsakerna till kalvsteken med universal Grönsaksskalare.
Skär dem i tunna skivor.
Lägg grönsakerna, kryddade med timjan, i UltraPlus 3 liter
Strö över salt och peppar.
Lägg kalvsteken ovanpå, strö över salt och peppar igen och pensla köttet med olja.

Förbered gratängen genom att skära potatis och purjolök i bitar.
Fördela i UltraPlus-locket.
Häll över oljan och strö salt och peppar över.
Häll över grädde.
Plasera locket på UltraPlus-behållaren och sätt alltihop i ugnen Tillaga i 60 minuter i 210 grader
Servera med grönsallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0