Scones med smör och lönnsirap

16 st
tid 10 minuter+30 minuter i ugnen

300 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
125 g smör i bitar
100 g russin
3 dl mjölk + lite till pensling

tillbehör:
smör
sylt
lönnsirap

Gör så här:
Blanda mjöl och bakpulver i Bake-to-basic vispskål och mixa det med smöret. Tillsätt russinen.

Tillsätt mjölken och blanda till en mjuk men kladdig deg. Ta upp den och knåda den smidig på mjölat Silikon bakunderlag. Kavla ut degen till en knappt 1 1/2 cm tjock platta. Tag ut 16 runda kakor med kakmått eller Avantiglas.

Grädda kakorna på bakunderlaget i 200 grader i ugnen ca 30 minuter, tills de är gyllene, Servera sconesen varma med smör sylt eller ringlad lönnsirap.

Perfekt till en kopp te och bästa julklappsboken i soffhörnan en mulen annandag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0