Fullkornskusar

35 st
Tid 30 minuter + 15 minuters jäsning + 30 minuter jäsning + 5 minuter i ugnen

100 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
250 g kesella lätt
2 påsar saffran ca 1 g
1 1/2 dl råsocker
1/2 tsk salt
ca 15 dl kärnvetemjöl med fullkorn
2 dl russin
1 ägg

Gör så här:
Smält smöret i MicroPlusKannan tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen i Bake-to-Basics vispskål. Häll över degspadet. Rör om med degskrapan tills jästen löst sig

Blanda ned kesella saffran, socker och salt. Blanda mjölet med russinen, tillsätt det. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under lock 15 minuter.

Tag upp degen på degunderlaget forma den till 35 kusar. Lägg dem på Silikon bakunderlag och låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Pensla bullarna med vispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter i 250 grader. Låt kallna på galler under bakduk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0