Björnbärstårta

Björnbärstårta

Tårtbotten:
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
7 msk kokande vatten

Vispa ägg och socker pösigt i SpeedyChef.
Blanda mjöl, bakpulver och vanilsocker i Mått och strö och sikta ned i äggsmeten.
Rör ihop med liten Degskrapa
Skölj Rund silikonform med kallt vatten och häll i smeten.
Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Låt svalna.

Vaniljkräm
Ingredienser

2.5 dl mjölk, 3%
0.5 st vaniljstång
0.75 dl strösocker
3.5 st ekologiska äggulor
0.75 dl maizena
25 g mjukt smör

Dela vaniljstången på längden med en vass kniv och skrapa ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp.
Vispa strösocker, äggulor och maizena luftigt med elvisp. Slå över den heta mjölken under vispning.
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning. Så fort blandningen börjar tjockna, häll snabbt över i en kall skål.
Tillsätt smöret, låt smälta och kyl krämen i isbad eller kyl. Rör då och då i såsen så att det inte bildas skinn.

Sylt

2 dl blåbär
1/2 dl socker

Låt koka minst 10 minuter

Dekor

4 dl vispgrädde
3 dl björnbär


Dela tårtbotten i 3 delar
Bred vaniljkräm på den understa
Lägg på nästa botten och bred på sylten
Tredje lagret på och vispad grädde över och runt hela tårtan.
Bären ovanpå tårtan men spara en kant längst ut så att man kan göra fina rosor av vispgrädden från Squese-it




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0