Yoghurtmarinerad fläskfilé med bön- och citronsallad

Yoghurtmarinerad fläskfilé med bön- och citronsallad
4 portioner

600 g fläskfilé

Marinad:
2 citroner
1 dl turkisk matyoghurt
2 vitlöksklyftor
1 grön jalapeno
1 kruka persilja
1 msk olja

Bön- och citronsallad:
500 g kokt potatis
2 citroner (samma som tilll marinaden)
200 g haricots verts
50 g svarta oliver
2 msk olivolja
salt och peppar

flingsalt

Gör så här:
Riv citronskalet på citruspressens rivjärn över Bake-to-Basics Måttomix och spara resten av citronerna till salladen. Pressa vitlöken i Vitlökspressen och hacka jalapeno och persilja i Herb Chopper Blanda alla ingredienserna till marinaden, sätt på locket och skaka.

Putsa filen från hinnor och lägg den i en rund skål med klassiskt Tupperware lock häll över marinaden, sätt på locket och pys. Marinera köttet i kyl i 1 timme. (Utan 100% tätt lock minst 3 timmar)

Lägg filen i Ultra Plus 3 liter och stek i 40 minuter i 200 grader.

Skiva potatisen i äggdelaren. Skala citronerna med citrusskalaren så allt det vita kommer bort, och skiva dem i tunna skivor.

Blanda potatis, citron, bönor och oliver med olivolja,salt och peppar.

Skär filén i skivor och strö flingsalt över.

Servera

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0