Saffranskaka
Ingredienser:
200 g smör
0.5 g saffran
1 sockerbit
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk limesaft
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Topping:
50 g smält smör avsvalnat
100 g philadelphiaost
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk limesaft
Garnering:
riven choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret till kakan i micropluskannanoch låt det svalna något.
Stöt saffranet tillsammans med sockerbiten i en mortel.
Vispa ägg och socker pösigt i SpeedyChef.
Tillsätt saffran, grädde, smör, limesaft
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Häll smeten i silikonform rund
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min.
Låt kakan kallna.
Vispa samman alla ingredienserna till toppingen till en luftig smet.
Bred smeten över kakan och strö över hyvlad choklad.
Låt stå kallt till servering.
Kommentarer
Trackback