Rödbets- och tomatsoppa med ost och oliver
Rödbets- och tomatsoppa med ost och oliver
4 port. eller 8 port till förrätt
3-4 rödbetor ca 400 g
1 gul lök
2 msk smör
1 burk krossade tomater ca 400 g
1 liter vatten
2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
salt och peppar
150 g apetina vit ost
1 dl svarta oliver
2 dl créme fraiche
Skala rödbetorna med grönsaksskalaren och riv dem med grova insatsen monterad i Multikvarn. Skala löken och hacka de3n i Herb Chopper eller quickChef.
Fräs rödbetor och lök i smör i en gryta utan att det tar färg. Blanda ner tomater, vatten och buljongtärningar. Låt sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med smulad ost, oliver och créme fraiche.
4 port. eller 8 port till förrätt
3-4 rödbetor ca 400 g
1 gul lök
2 msk smör
1 burk krossade tomater ca 400 g
1 liter vatten
2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
salt och peppar
150 g apetina vit ost
1 dl svarta oliver
2 dl créme fraiche
Skala rödbetorna med grönsaksskalaren och riv dem med grova insatsen monterad i Multikvarn. Skala löken och hacka de3n i Herb Chopper eller quickChef.
Fräs rödbetor och lök i smör i en gryta utan att det tar färg. Blanda ner tomater, vatten och buljongtärningar. Låt sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med smulad ost, oliver och créme fraiche.
Kommentarer
Trackback