Polenta

Polenta

 

Polenta är ett grovmalt majsmjöl (en tjock majsgröt) som används i den norditalienska matlagningen. Den är en bra ersättning för ris, pasta eller potatis. Polenta serveras oftast som mjuk polenta eller som stekt, där man låter den stelna, skär den i skivor och steker den i olja i en panna. Polenta är mycket bastant och passar därför utmärkt till smakfulla tillbehör, vilt kött eller kryddig sås.

Servera polentan i denna rätt med detsamma medan den är varm och mjuk. Anrätta med svampblandningen på toppen och servera tillsammans med kött. Om man föredrar stekt polenta låter man den stelna och steker den i skivor.

4 personer

Ingredienser
200 g polentamjöl
7 dl vatten
50 g riven parmesanost
Salt och peppar
4-5 msk olivolja
Olja till stekning
200 g svamp (t ex champinjoner, kantareller)
1 vitlöksklyfta
3 tomater
1 tsk rosmarin
1 tsk rödvinsvinäger                                                                                                                                
                                                                                        

  • Häll polenta i EasyRice tillsammans med 7 dl vatten. Sätt på locket och tillaga i mikrovågsugn i ca 4 min vid 800 W.
  • Häll i riven parmesan, salt, peppar och oljan i polentan. Är den för tjock tillsätts lite vatten.
  • Skär svampen i skivor och stek i lite olja i en panna. Tillsätt en pressad vitlöksklyfta.
  • Hacka tomater grovt och stek.
  • Tillsätt rosmarin, rödvinsvinäger och smaka av med salt och peppar.
  • Häll svampblandningen ovanpå den tillagade polentan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0