Pekanötsbröd
Pekanötsbröd
1 bröd
tid: 30 minuter + 1 timmes jäsning + 30 minuters jäsning + 1 timme i ugnen
6 dl vatten
50 g jäst
2 msk havssalt
1 msk socker
4 msk rapsolja
500 g vetemjöl
100 g havregryn
100 g rågmjöl
100 g russin
100 g pekannötter
uppvispat ägg till pensling
Gör så här:
Mät upp vatten i MicroPlus kannan och värm i micron, smula i jästen.
Tillsätt saltet, sockret och rapsoljan. Blanda i Bake-to-Basics Vispskål vetemjölet,havregrynen och rägmjölet.
Tillsätt russinen och pekannötterna. Arbeta in det fingervarma vattnet till en smidig deg i 5-10 minuter. Låt jäsa med locket på i 1 timme.
Ta upp degen på silikon bakunderlaget och dela den i 2 delar. Låt degen jäsa ytterligare 30 minuter och pensla med uppvispat ägg med silikon pense. Grädda brödet i 200 grader ca 1 timme.
1 bröd
tid: 30 minuter + 1 timmes jäsning + 30 minuters jäsning + 1 timme i ugnen
6 dl vatten
50 g jäst
2 msk havssalt
1 msk socker
4 msk rapsolja
500 g vetemjöl
100 g havregryn
100 g rågmjöl
100 g russin
100 g pekannötter
uppvispat ägg till pensling
Gör så här:
Mät upp vatten i MicroPlus kannan och värm i micron, smula i jästen.
Tillsätt saltet, sockret och rapsoljan. Blanda i Bake-to-Basics Vispskål vetemjölet,havregrynen och rägmjölet.
Tillsätt russinen och pekannötterna. Arbeta in det fingervarma vattnet till en smidig deg i 5-10 minuter. Låt jäsa med locket på i 1 timme.
Ta upp degen på silikon bakunderlaget och dela den i 2 delar. Låt degen jäsa ytterligare 30 minuter och pensla med uppvispat ägg med silikon pense. Grädda brödet i 200 grader ca 1 timme.
Kommentarer
Trackback