MicroPluskannan

 

MicroPluskannan

Tål temperaturer upp till 200 grader, endast i mikrovågsugn
Vrid locket så ångan släpps ut lättare
Ta av locket från Dig för att undvika att Du bränner Dig på ångan

Idéer för MicroPluskannan:

Koka grönsaker, färska som frysta. Till frysta behöver man endast lite eller inget vatten. Till de färska får man tillsätta lite vatten utifrån vilken grönsak man kokar. T ex. behöver potatis och morötter lite mer vatten än andra. Koka med locket på, och prova dig fram med koktiden utifrån din egen mikrougnseffekt och mängd du kokar.

Koka grönsakssoppa.

Koka ris, prova ett vanligt recept till den rissort du använder. Koka först upp vatten, salt och ev. en skvätt olja på högsta effekt. Rör sedan ner riset och fortsätt tillagningen på den lägsta tillagningseffekten, ca 10-15 min.

Smält smör och värm degvätska.

Smält blockchoklad, använd inte högsta effekt för då kan chokladen brännas lätt.

Smält blockchoklad, rör ner lite jordnötssmör och Cornflakes (ev. lite lätt krossade), tills du tycker proportionerna blir bra. Skeda upp i Silikon 19 Toppar eller bullformar och ställ kallt. Jättegoda till kaffet.

Koka äppelkräm, skala och klyfta äpplen ca 2-3 st. Tillsätt ca 1 ½ dl vatten och 1-2 msk socker och koka under lock på full effekt i 4-5 min tills äpplena är mjuka. Blanda ca ½ msk potatismjöl med ¼ dl vatten och rör ner i en tunn stråle. Fortsätt tillagningen under full effekt utan lock ca ½ min tills krämen börjar bubbla.

Koka havregrynsgröt och mannagryns-gröt.

Tillaga mindre rätter mat t ex. barnmat. Koka varmkorv i lite vatten. Koka ev. med ketchup el. chilisås, lök om man vill och red av med grädde el. mjölk till en korvstroganoff.

Koka ihop lite köttfärs med lök och kryddor efter behag för en snabb köttfärssås.

Koka färsk eller frusen fisk. Tillsätt en liten mängd vatten och krydda, tillsätt ev. grönsaker som kan ge god smak t ex purjolök. Koka på full effekt och kontrollera koktiden så den ej blir sönderkokt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0